Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Μια δοκιμή θα σας πείσει! 3





ΜΑΜΙΣΙΟ  Εστιατόριο

Βαλαωρίτου 19 & Εγνατίας 26 (εντός στοάς) 
2ος Όροφος – 546 25 Θεσσαλονίκη

Τηλ.  2310 553366  και  2310 552266

  

Περπατώντας κατά μήκος της Βαλαωρίτου, το βλέμμα μου έπεσε σε μια ταμπέλα με δύο χαριτωμένα γάντια κουζίνας σε φουξ χρώμα και την επωνυμία «Μαμίσιο». Βρισκόμουν στο νούμερο 19. Η πρόσβαση στο εστιατόριο γίνεται με τον ανελκυστήρα, που βρίσκεται εντός της στοάς πατώντας το κουμπί του 2ου ορόφου. Σημειωτέον η άλλη άκρη της στοάς οδηγεί στο ύψος της Εγνατίας 26. Το όνομα και μόνο του εστιατορίου προϊδεάζει για σπιτικές νοστιμιές, που θα ανταγωνιστούν το φαί της μαμάς. Δεν είναι τυχαίο, ότι το εστιατόριο διαθέτει και delivery με σκοπό να προσεγγίσει τη νεολαία ή το εργαζόμενο κοινό της πόλης.

 

Το «Μαμίσιο» στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο και προδιαθέτει για ένα ατμοσφαιρικό γεύμα. Από το όμορφα διακοσμημένο ασανσέρ, που προαναφέραμε, καταλήγετε στο χώρο του εστιατορίου. Τα ψηλά ταβάνια ή τα κλασσικά μπεζ-μαύρα πλακάκια στην αρχή της αίθουσας σας φτιάχνουν τη διάθεση. Ωστόσο, πιο μέσα, το πιο άχαρο μωσαϊκό θα σας προσγειώσει κάπως, όπως και η επίπλωση του χώρου, που θα σας φανεί πέραν του δεόντως…μινιμαλιστική. Παρατηρώντας προσεκτικότερα, θα διαπιστώσετε, ότι τα υλικά της ανακαίνισης δεν ήταν και τα πιο προσεγμένα κι έτσι το εστιατόριο «χάνει πόντους», ενώ θα μπορούσε να γίνει πολυτελές. Μάλλον , όμως, αυτή είναι και προσωπική επιλογή των ιδιοκτητών κι έτσι θα το χαρακτηρίζαμε ως περιποιημένο μαγειρείο.

 

Το μενού του περιλαμβάνει  κυρίως μαγειρευτά φαγητά, αλλά και κάποια πιάτα κρεατικών «της ώρας».  Ο μακροσκελής κατάλογος δε θα σας χρησιμεύσει ιδιαίτερα, αφού, αν προσέξετε, λίγα είναι τα πιάτα του λεγόμενου σταθερού μενού (μακαρονάδες, κρέατα ώρας και σαλάτες).Τα υπόλοιπα αναφέρονται ενδεικτικά και διατίθενται κάποιες μέρες. Γι’αυτό δείτε καλύτερα τη «βιτρίνα» με τα πιάτα ημέρας πριν καθίσετε για τις υπόλοιπες επιλογές. Τα μαγειρευτά φαγητά είναι νόστιμα, ελαφρώς λιπαρά για κάποια γούστα, ενώ η ποσότητα είναι ικανοποιητική. Τα κρεατικά είναι πολύ νόστιμα, αλλά με ανύπαρκτη γαρνιτούρα, την οποία θα πρέπει εξαρχής να απαιτήσετε. Από σαλάτες θα πρότεινα τη «Μαμίσια» ανεπιφύλακτα, που θα «δέσει» άνετα με την πλειονότητα των πιάτων που επιλέξατε. Η λίστα κρασιών είναι επίσης αρκετά εκτεταμένη. Αφράτα ψωμάκια θα συνοδέψουν το γεύμα σας και θα σας παρασύρουν στις σχετικές…παπάρες!! Οι τιμές είναι λογικές, λαμβάνοντας υπόψη, ότι θα πληρώσετε 1-2 Ευρώ περισσότερα ανά μερίδα, έστω για την αναβαθμισμένη αισθητική του χώρου. Εξάλλου, μην ξεχνιέστε, δε βρίσκεστε στης μαμάς σας!! Το γεύμα σας θα κλείσει με την προσφορά γλυκού κατά τις σύγχρονες ελληνικές παραδόσεις, το οποίο, αν και νόστιμο, είναι σε μέγεθος…fingerfood!! Με δύο χαψιές το έχετε αποτελειώσει!!

 

Μας άρεσε και η ύπαρξη ιστοσελίδας ( www.mamisio.gr) , για την επιλογή και τη μετάδοση της παραγγελίας από το χώρο σας, αν και στην πράξη δε διαπιστώσαμε ακόμα αν λειτουργεί σωστά. Καλοπροαίρετα, πάντως, υποθέτουμε, ότι δεν έχει διακοσμητικό χαρακτήρα. Ίσως σας ξενίσουν οι συνομιλίες ή ο «χαβαλές», που γίνεται μεταξύ του προσωπικού, της ιδιοκτήτριας και των παρεών της, που λαμβάνει χώρα στο μακρόστενο ξύλινο τραπέζι απέναντι από την κουζίνα. Δεν πειράζει, θεωρήστε το ως… «χρώμα» στη «μαμίσια» ατμόσφαιρα!! Εσείς, εξάλλου, ήρθατε, για να γευματίσετε!! 

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP