Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Nail TV!! 1


Η τηλεοπτική σαιζόν 2008-2009 άρχισε με τα κανάλια να βγάζουν  μία-μία τις νέες τηλεοπτικές τους σειρές από τη φαρέτρα τους με σκοπό να εκτοξεύσουν τα νούμερα τηλεθέασης. Δεκάδες οι ελληνικές κυρίως σειρές, πολλές από τις οποίες ήδη παρέλασαν με το πρώτο τους επεισόδιο από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Οι προσδοκίες? Όχι πολλές!! Φοβάμαι, ότι οι παροιμίες του σοφού μας λαού «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι» ή το λακωνικό, αλλά αληθινό «ουκ εν τω πολλώ το ευ» θα επαληθευτούν για ακόμη μια φορά.  Παρακολούθησα μερικές, ενώ άλλες θα προβληθούν από το σκληρό δίσκο του Η/Υ  μου.

 

Με μια πρώτη ματιά, μάλλον το  MEGA και ο ALPHA θα είναι οι πρωταγωνιστές στα τηλεοπτικά δρώμενα. Το πρώτο, θα συνεχίσει να μας προσφέρει γέλιο με την ιδιόμορφη μαύρη κωμωδία «Μαύρα μεσάνυχτα», ενώ μια δεύτερη σειρά το «L.A.P.D ποντάρει στο δικό της κοινό, αν και δε νομίζω να έχει την απήχηση της πρώτης. Οι νέοι «Λατρεμένοι γείτονες» θα κερδίσουν μάλλον το στοίχημα του γέλιου, αν και θα μας λείψουν οι απερχόμενοι! Η «Πολυκατοικία» πραγματεύεται τις ζωές ενοίκων, όπως έκαναν στις προηγούμενες δεκαετίες παρόμοιες σειρές, απλά το concept προσαρμόστηκε στις τάσεις της εποχής μας. Ο «Λάκης ο γλυκούλης» θα μας κρατήσει μάλλον μια χλιαρή παρέα, ενώ τα «Άγρια παιδιά» θα είναι σαφώς πιο ενδιαφέρουσα επιλογή. Από τις σειρές της προηγούμενης περιόδου θα είμαστε και πάλι «Ευτυχισμένοι μαζί» και θα μπούμε σε νέες περιπέτειες με πολύ περισσότερες από «7 θανάσιμες πεθερές» με φθίνον πια ενδιαφέρον . Τα «Μυστικά της Εδέμ» , που αντικατέστησαν τη «Μαρία την άσχημη» δεν τα παρακολούθησα ποτέ, αλλά το καστ φαίνεται μάλλον εγγύηση για μια τουλάχιστον αξιοπρεπή προσπάθεια. Τα τηλεπαιχνίδια και τα ριάλιτι τύπου “Extreme makeover μ’αφήνουν παγερά αδιάφορο, ενώ αντίθετα θα μας ξενυχτήσουν οι ενημερωτικές εκπομπές.

 

Ο  ALPHA έριξε τα «βαριά πυροβολικά» . Απορώ, γιατί πολλοί προδικάζουν αποτυχημένη τη σειρά «Έχω ένα μυστικό». Προσωπικά, θεωρώ, ότι είναι καλογυρισμένη και  η Κατερίνα Παπουτσάκη ενδέχεται να ενσαρκώσει καλά την Αλίκη, όσο αυτό είναι φυσικά δυνατό. Παράλληλα, εξαιρετική θα είναι η τηλεοπτική μεταφορά των «Ματωμένων χωμάτων».  Πιο ανάλαφρες στιγμές θα μας προσφέρει η ταλαντούχα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου ως «Βέτα  Queen» και η σειρά «Υπάρχουν άντρες και άντρες».  Ενώ το «Τσαντίρι» του θα κάνει τα μηχανάκια της AGB να χτυπάνε για άλλη μια χρονιά κόκκινο, το «Γ4» του Λάκη Λαζόπουλου θα ξεχωρίσει, αφού εστιάζει και στις ομολογουμένως σύνθετες ζωές των μαθητών της 3ης Λυκείου και στη σχέση τους με τα υπόλοιπα μέλη μιας σκληρής κοινωνίας. Η «Εξαφάνιση» συνεχίζει υποσχόμενη ανατροπές με το Φίλιππο Σοφιανό ν’αναπληρώνει το κενό του πρόωρα χαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου, ενώ οι «Αληθινοί Έρωτες» δεν θα με καθηλώσουν ούτε και φέτος!

 

Ο ΑΝΤ1 θα προσπαθήσει να μην επαναληφθεί το περσινό φιάσκο, όπου πάμπολλες σειρές σταμάτησαν καταμεσής της τηλεοπτικής περιόδου.  Ίσως τελικά βρήκε το «Κλειδί του παράδεισου»  με πρεσβευτές τους πολυαγαπημένους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ζέτα Μακρυπούλια. Ίσως γελάσουμε με το «Λίτσα.com» , ενώ οι ανατροπές στο «Φίλα το βάτραχό σου» θα υπερασπιστούν την τιμή του καναλιού (ή μήπως όχι?)…  Ο «Πάρης και η Ελένη» μάλλον θα προκαλέσουν ένα τριξιματάκι στα κόκκαλα των αυθεντικών ηρώων της αρχαιότητας, ενώ επ’ουδενί δε θα περάσω από «40 κύματα», γιατί μάλλον θα... «κρυώσω» !! Τη «Λόλα» δε χρειάζεται καν  να την παρακολουθήσω, αφού είχα δει το «Πλάκα μου κάνεις» με παρόμοιο σκεπτικό από το ίδιο μάλιστα κανάλι!!

 

Από τους «μικρότερους» το STAR εμμένει στο Lifestyle χαρακτήρα του από τα δελτία ειδήσεων μέχρι τις μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές. Ο κόσμος μπορεί να χάνεται, αλλά εσείς να… χτενίζεστε, γιατί μόνο αν ενημερώνεστε για τα πάρτυ, τα βίτσια και τα ερωτικά των celebrities, μπορείτε να αισθάνεστε ολοκληρωμένοι!! Το ALTER  θα παραμείνει πιο σοβαρό (το βράδυ, γιατί το μεσημέρι...χμμ) θίγοντας θέματα της επικαιρότητας με τους «βετεράνους» του είδους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Αγγελική Νικολούλη.  Οι ταινίες θα διανθίσουν αρκετές ώρες εκπομπής και των δύο καναλιών. Ο ΣΚΑΙ  θα προβάλλει ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και θα προσπαθήσει να αποκτήσει (πάλι) ένα ενημερωτικό ύφος ανάλογο του BBC.

 

Με τα πρωινάδικα δε θα ασχοληθώ ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί θα ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους!! Οι εκπλήξεις για εμάς τους πολυτάραχους τηλεθεατές δεν τελειώνουν εδώ, καθώς περισσότερες σειρές θα ξεφυτρώνουν όσο διανύουμε τον τηλεοπτικό χειμώνα (με όποια εννοιολογική σημασία προτιμάτε). Ε, φυσικά, ανυπομονούμε για το σήριαλ του Χριστόφορυ Παπακαλιάτη. Ποια σειρά θα αντιγράψει φέτος? Επιπλέον, τα πάνελ και τα «παράθυρα» θα «πάρουν φωτιά» κάνοντας τις ειδήσεις…απλούς σχολιασμούς και την ουσία των γεγονότων να δίνει τη θέση της σε αντιπαραθέσεις όλων των βαθμών και υποχρεώσεων! Και μετά σου λένε, ότι «μια εικόνα, χίλιες λέξεις». Ναι, αν δεν υπάρχουν ηχητικές παρεμβολές!!

 

 

Τελευταία, αλλά όχι αμελητέα, η κρατική τηλεόραση θα κρατήσει ένα πιο σοβαρό προφίλ. Θα δω λίγο τι παίζει εκεί και θα επανέλθω, γιατί με πιάνετε αδιάβαστο!! Γεγονός, πάντως, είναι ότι η ΕΤ1 θα εξελιχθεί σε κανάλι σειρών και ταινιών, ενώ η ΝΕΤ  θα κρατήσει τον ενημερωτικό της χαρακτήρα.  Η ΕΤ3 θα είναι ο άξιος εκπρόσωπος της μαγικής πόλης, που λέγεται Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας τοπικά θέματα και προβάλλοντας πληθώρα αξιόλογων ενημερωτικών εκπομπών με πλούσια θεματολογία. Η «Κυριακή στο χωριό», το «Οξυγόνο» και τόσες άλλες, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα μας συντροφεύσουν και φέτος.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο χρόνος θα δείξει! Εσείς θυμηθείτε απλά, ότι ο τηλεοπτικός σας δέκτης έχει ένα πολύ χρήσιμο κουμπί σε περίπτωση συναγερμού-κινδύνου αποβλάκωσης ή τρέλας: το OFF!! Εγώ, θα βρίσκομαι τακτικά κοντά σας, για το δεδομένο ξέσπασμά μας στο παρακμάζον τηλεοπτικό στερέωμα, που θα προσπαθήσει εντατικά να μας υποβάλλει σε νέα πλύση εγκεφάλου! «Καρφώστε» όλους ελεύθερα!!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP