Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Σχολιάζω, άρα υπάρχω!! 2



INFOSYSTEM 2008 (Δ.Ε.Θ., Θεσσαλονίκη, 02-05 Οκτωβρίου 2008)

 

Τη συγκεκριμένη φορά θα σχολιάσω μόνο έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό της πόλης, την έκθεση τεχνολογίας και πληροφορικής INFOSYSTEM, η οποία πραγματοποιήθηκε και φέτος στους χώρους της Δ.Ε.Θ. Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω, ότι τα αρνητικά σχόλια θα μονοπωλήσουν τη στήλη αυτή! Η έκθεση αυτή διεξάγεται εδώ και αρκετά χρόνια με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Φέτος, μας προέτρεπε να την επισκεφθούμε με μια ερώτηση-πρόκληση, αν νιώθουμε ότι έχουμε μείνει πίσω (Feeling outdated?  Ρωτούσαν παράλληλα και αγγλιστί, τρομάρα τους!!).

 

Μάλλον, οι διοργανωτές έμειναν κάπως πίσω!! Φέτος, η INFOSYSTEM συρρικνώθηκε σε δύο (!) μόνο περίπτερα, το 15 και το 13. Πού είναι τα 4 περίπτερα, τα Internet & GamePark και τόσα άλλα? Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Οι εκθέτες ελάχιστοι, κυρίως εταιρείες οργάνωσης logistics, κάποιες σχεδιασμού ιστοσελίδων και μερικές με εξοπλισμούς εκτύπωσης. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία stands από σχολές πληροφορικής (π.χ. ΤΕΙ Σερρών ). Μερικές εταιρίες πώλησης συστημάτων υπολογιστών και λογισμικού, όπως η ZERO ONE, ήταν, ευτυχώς, πιστές στο ραντεβού τους και στη φετινή διοργάνωση. Αντίθετα, παροχείς INTERNET και τηλεπικοινωνιών , όπως η FORTHNET  και ο ΟΤΕ, έλαμψαν διά της απουσίας τους!! Ακόμη και η WIND, που έχει έντονη προωθητική δραστηριότητα, αποφάσισε τη μη συμμετοχή της, προφανώς διαβλέποντα την πτώση του θεσμού. Με χαροποίησε ιδιαίτερα, η παρουσία του Thessaloniki Linux User Group (Ομάδα Χρηστών Linux Θεσσαλονίκης). Tα παιδιά εξηγούσαν με περισσό ζήλο τα πλεονεκτήματα του LINUX μοιράζοντας ταυτόχρονα CD με τη διανομή UBUNTU, ώστε να δοθεί η ευκαιρία άμεσης γνωριμίας με αυτό το ευέλικτο λειτουργικό σύστημα. Σίγουρα θ’ασχοληθώ με την πρωτοβουλία τους εκτενέστερα, αφού επισκεφθώ και το χώρο τους.

 

Για το τέλος, σας άφησα κάτι πιο «ανάλαφρο». Στην άκρη του περιπτέρου 13, ένας τεράστιος χώρος καταλαμβανόταν από την εταιρία YUBOTO, που μας προέτρεπε να ενεργοποιήσουμε το Bluetooth της συσκευής μας, ώστε να δούμε εφαρμογές του σε προωθητικές κυρίως ενέργειες. Στο κινητό μου ήρθαν 4 ανούσια μηνύματα. Δεν πτοήθηκα! Συνέχισα να περιεργάζομαι το stand, το οποίο διανθιζόταν από καλλίγραμμες κοπέλες και έναν…μπουφέ φαγητού (απέναντι συμπληρωνόταν με σερβίρισμα ποτών)!! Ωραία! Ξύπνησε μέσα μου ο κοιλιόδουλος Έλληνας! Την ίδια…άποψη είχαν και πολλοί άλλοι επισκέπτες, όχι όμως και οι υπεύθυνοι του stand, που αγενώς απομάκρυναν τον κόσμο από το σημείο, σαν να φύλαγαν κόρη οφθαλμού!! Όταν πια «άνοιξε» η πρόσβαση, γύρω στις 19:00, ένας μελαχρινός κύριος με κακόγουστη πορτοκαλί γραβάτα ανέλαβε χρέη σεκιουριτά!! Απομάκρυνε από τον μπουφέ όποιον δεν του «γέμιζε το μάτι», κοιτούσε με δολοφονικό βλέμμα τους υπόλοιπους και στο τέλος, υπερασπίστηκε με μανία τα πολύτιμα…κοτοσουβλάκια καλύπτοντας το δίσκο. Όταν κάποιος τον άνοιγε, εκείνος έκανε την αντίστοιχη επίπληξη και τον ξανακάλυπτε!! Δεν περιορίστηκε μόνο σ’αυτό!! Έγινε ο στενός κορσές του σερβιτόρου των ποτών απέναντι παρεμβαίνοντας συνέχεια και δίνοντάς του υποδείξεις να μοιράζει μόνο…αναψυκτικά. Σημειωτέον, τα πολύτιμα ποτά, που γεύτηκαν κάποιοι τυχεροί (μεταξύ των οποίων κι εγώ!) ήταν δύο φτηνά κρασιά, ένα λευκό και ένα κόκκινο, προορισμένα για καλεσμένους!! Δεν έφτανε, λοιπόν, η φτώχεια της έκθεσης, βίωσα και πάλι την καρμιριά ορισμένων που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με οικονομικούς τρόπους, χωρίς ν’αποβάλλουν το γονίδιο της γυφτιάς!! Το αστείο ήταν, ότι λίγα μέτρα παρακάτω  έβγαζαν σωρηδόν κακοστημένες φωτογραφίες, ενώ ένας άλλος πιο μελαχρινός κύριος με μωβ γραβάτα επιτηρούσε απλά τον μπουφέ απολαμβάνοντας την παρέα δύο αιθέριων υπάρξεων και χαζογελώντας!!

 

Τελικά, η απογοήτευση για το μαρασμό αυτού του σημαντικού θεσμού για την προώθηση της τεχνολογίας στην πόλη μας είναι το συναίσθημα που είχα φεύγοντας και αμφιβάλλω, αν θα επισκεφτώ την επόμενη INFOSYSTEM! Χαριτολογώντας, η μόνη μου ικανοποίηση ήταν, ότι τα 5 Ευρώ του εισιτηρίου εισόδου δεν πήγαν εντελώς χαμένα λόγω του…φαγητού!!!

 

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP