Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ 3 Το "άλλο" κουτί


Όσο ζω, μαθαίνω κι όσο μαθαίνω εκπλήσσομαι ολοένα και περισσότερο με όσα δε γνώριζα!! Κάπως έτσι σκέφτηκα, όταν  το βλέμμα μου έπεσε σε μια βιτρίνα με διακοσμητικά είδη κατά τη βόλτα μου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Έψαχνα κάποια αντικείμενα, για να ομορφύνουν το σύνθετο του καθιστικού και, ω του θαύματος, είδα την επεξηγηματική ταμπελίτσα: «θήκη για 8 προφυλακτικά»!! Ναι, καλά διαβάζετε!! Και εγώ δεν το πίστευα πώς ο ανθρώπινος νους επιστράτευσε όλες τις επιταγές του σύγχρονου design, για να κατασκευάσει αυτό το κατά τα άλλα καλαίσθητο μικρό  inox κουτί, που θα μπορούσε να τοποθετηθεί άνετα ως διακοσμητικό στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας. Αν μάλιστα έλειπε η πινακίδα, θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί, ότι «εξυπηρετεί» και άλλους χώρους, όπως το γραφείο ενός στυλάτου επιχειρηματία ή το βοηθητικό τραπεζάκι του σαλονιού!!  Η ανθρώπινη φαντασία μεγαλουργεί μπροστά στη δημιουργία νέων τεχνητών αναγκών και στην προσπάθεια απόκτησης χρήματος από την πώληση τέτοιων «διακοσμητικών»!! Το κλασικό κουτάκι των προφυλακτικών είχε πάντα τη θέση του στην τσέπη κάποιου αντρικού μπουφάν ή παντελονιού ή ακόμη και σε μια γυναικεία τσάντα (για όσες κυρίες ήθελαν να πάρουν πιο ενεργή στάση στην προφύλαξή τους)!! Πάει κι αυτό!! Με την όμορφη αυτή θήκη τα κρυφά γίνονται φανερά και νέα αντικείμενα διεκδικούν το χώρο του σπιτιού ενός εργένη (και όχι μόνο) με ίσες αξιώσεις με τη θήκη των σουβέρ για τα ποτήρια!! Μάλιστα οι σχεδιαστές φρόντισαν να κάνουν το αντικείμενο αυτό όσο πιο χρηστικό γίνεται δίνοντας χωρητικότητα 8 προφυλακτικών, ώστε να μην ξεμείνει κανείς ποτέ ή τέλος πάντων να έχει όλα τα εχέγγυα για…ατέλειωτη ευχαρίστηση (κάτι σαν το Νεσκαφέ)!! Ήμαρτον!! Δεν μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω την τιμή του…διαφορετικού αυτού κουτιού, αν και είμαι σίγουρος, ότι θα είναι αρκετά υψηλή, δεδομένου, ότι κάθε αντικείμενο design ή / και gadget υπερτιμολογείται!! Πάντως, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι θα προτιμηθεί από μερικά άτομα ως δώρο στην επερχόμενη γιορτή του αγίου Βαλεντίνου (μια ακόμη μέρα τεχνητής διέγερσης του καταναλωτισμού)!! Ίσως, έτσι σκέφτηκε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος διακοσμητικών ειδών, που ενδεχομένως ελπίζει να ισοφαρίσει μ’αυτόν τον τρόπο τη μείωση από τις πωλήσεις πιο…συμβατικών αντικειμένων. Για να προσθέσω και εγώ το λιθαράκι από τις γνώσεις του μάρκετινγκ, που σπούδασα, προτείνω στην κατασκευάστρια εταιρεία να διαθέσει τη θήκη προφυλακτικών και σε άλλα υλικά (π.χ. δέρμα), ώστε να την κάνει ακόμη πιο πολυτελή και να στοχεύσει σε ευρύτερο target group!! Για φορητή θήκη δεν το συζητώ καν, απλά διότι υπάρχει εδώ και χρόνια. Πάντως να επισημάνω, με μια δόση χιούμορ, ότι το πλέον οικολογικό είναι το κλασικό κουτάκι, καθότι χαρτονένιο!! Τέλος, θα ήθελα να πω, ότι η διεύθυνση του καταστήματος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου!! Χαίρετε!!

9 σχόλια:

molemou 2 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:37 π.μ.  

TELIKA POSO TO PLIROSES? XI XI-KALO MHNA GIANARA

antimanos 2 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:38 π.μ.  

καλως το καρντάση...
καλό μήνα, ευχαριστώ για τη βόλτα σου στα μέρη μου...
θα έρχομαι να τα λέμε...

ο δείμος του πολίτη 2 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:48 π.μ.  

Όσο διαφημίζεται το προφυλακτικό καλό είναι. Η ανησυχία μου θα έρθει όταν σταματήσει η διαφήμισή του.

Leviathan 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:51 μ.μ.  

exoun poli fantasia telika kapoioi..xexe...kalo mina na exeis! :)

Γιάννης Πετρόπουλος 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:17 μ.μ.  

Φίλε Γιάννη, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχουμε το κουτάκι γεμάτο στην τσέπη, αλλά δεν θα έχουμε όρεξη να το... αδειάσουμε!!!

Θα χρειάζεται να πηγαίνει σετ με ένα ενσωματωμένο κουτάκι για τα... viagra...

GZ 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:27 μ.μ.  

Καλά, ποιός το σκέφτηκε αυτό το πράγμα; Μπράβο!!! Πολύ χρήσιμο, αν και θα συμφωνήσω με όσα λες στο τέλος περί οικολογίας...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:45 μ.μ.  

ΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

iLiAs 4 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:12 μ.μ.  

..χαθηκε το μηνυμα που ειχα γραψει χθες???

Jparalias ή απλά...Γιάννης 5 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:19 μ.μ.  

@ iLias
Το μήνυμά σου δεν εμφανίστηκε ποτέ, αγαπητέ Ηλία. Αν έχεις τη διάθεση και το χρόνο, στείλτο ξανά... Αλιμόνό μας, αν χάνονται τα μηνύματα!! Χθες άκουσα, ότι κάποιο μπλογκ έχασε όλες τις εικόνες που είχαν αναρτηθεί και τρέμω για το χειρότερα!!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP