Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕΡΦΑΡΟΝΤΑΣ 5

1) www.diavasame.gr

 

Ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα, που μας ενημερώνει για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, ενώ παράλληλα εμπεριέχει κι έναν αξιόλογο αριθμό κριτικών τους που αφορά μάλιστα διαφορετικές κατηγορίες (ιστορικά, λογοτεχνικά, παιδικά κλπ.). Το εγχείρημα είναι ενδιαφέρον και για το λόγο, ότι η ομάδα που είναι υπεύθυνη για αυτό αποτελείται από άτομα διαφορετικών ηλικιών, απόλυτα καταρτισμένων, ωστόσο, αναφορικά με τη δουλειά που κάνουν!! Αξιοσημείωτη είναι και η κριτική σε κόμικς, που γίνεται μια φορά το μήνα, ενώ έχετε τη δυνατότητα ανάγνωσης των πρώτων σελίδων κάθε βιβλίου στο οποίο γίνεται κριτική, ώστε να πάρετε μια «πρώτη γεύση» οι ίδιοι για το περιεχόμενο και το ύφος του. Αν εγγραφείτε ως μέλη, μπορείτε να αφήνετε και τις δικές σας κριτικές!!

 

2) www.healthierworld.gr

 

Πληρέστατος οδηγός για θέματα υγείας, ομορφιάς και διατροφής. Ενημερωθείτε για ό,τι θα χαρακτηρίζατε επίκαιρο, όπως η παχυσαρκία, ακολουθήστε χρήσιμες συμβουλές για την ευεξία σας και τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Θίγονται σοβαρά ιατρικά θέματα, όπως το ανεύρυσμα της θωρακικής αορτής και η εξωμήτρια κύηση. Επιπλέον, θα βρείτε ειδικές αναφορές για τα άτομα τρίτης ηλικίας ή εκείνα με ειδικές ανάγκες. Υπάρχει σωστή ταξινόμηση των άρθρων ανά άνδρα, γυναίκα και παιδί. Χρήσιμη (αχρείαστη να είναι βέβαια) αποδεικνύεται και η πλήρης λίστα εφημερευόντων νοσοκομείων και φαρμακείων Αττικής – Θεσσαλονίκης (ουσιαστικά πρόκειται για παραπομπή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

 

3) www.slang.gr

 

Η άλλη πλευρά της ελληνικής γλώσσας!! Η αργκό, όπως είθισται να λέγεται, αποτελεί μέρος της καθημερινής μας ζωής είτε μας αρέσει, είτε όχι!! Η ιστοσελίδα ταξινομεί και επεξηγεί αλφαβητικά αυτές τις λέξεις και πολλές εκφράσεις, που σίγουρα κάποτε ακούσαμε, ίσως όμως δεν είμαστε σίγουροι τι σημαίνουν!! Καιρός να το μάθουμε, λοιπόν!! Προσωπικά, το γεγονός, ότι τα λήμματα αναφέρονται με παραδείγματα και συχνά με ετυμολογική εξήγηση με χιουμοριστική διάθεση, κάνει το slang.gr τακτικό σταθμό στο σερφάρισμά μου δρώντας και ως αγχολυτικό!! Κοπιάστε και σεις και, αν μη τι άλλο, θα χαμογελάσετε!!

 

4) www.meebo.com

 

Στις μέρες μας όλοι διατηρούμε κάποιο λογαριασμό σε μία ή περισσότερες υπηρεσίες messaging. Ευτυχώς, κυκλοφορούν λογισμικά, που μας δίνουν δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης σε αυτούς, ώστε να είμαστε πλήρως προσβάσιμοι! Τι γίνεται, όμως, όταν βρισκόμαστε σε κάποιο κοινόχρηστο υπολογιστή, π.χ. internet café , ξενοδοχείο κλπ. και δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε νέο πρόγραμμα; Αυτό το κενό καλύπτει το meebo. Μια απλή, απολύτως δωρεάν εγγραφή και στη συνέχεια οι ρυθμίσεις των επιμέρους λογαριασμών αρκούν και είστε έτοιμοι να συνδεθείτε από παντού!! Υποστηρίζονται όλες οι δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως msn, yahoo, google talk, icq, facebook (πρέπει να επιτρέψετε την πρόσβαση στο meebo μέσω αναδυόμενων μενού), καθώς και κάποιες άλλες λιγότερο γνωστές.

 

4 σχόλια:

Vassilis 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:19 π.μ.  

Γιάννη καλησπέρα,
1-3 το σκορ, δηλαδή 1 ήξερα τα άλλα 3 νόου, οπότε θα πρέπει να τα επισκεφτώ για να φέρω το ... ματς στα ίσα του!

nek 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:31 μ.μ.  

poly endiaferonta ta link sou!ki egw dystyxws mono to teleytaio iksera. ayto me tin argko pantws eixe poly plaka!

Σοφία 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:08 π.μ.  

Δεν ήξερα κανένα από αυτά. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:16 μ.μ.  

Kαλησπέρα φίλε Γιάννη.Πρώτη φορα βλέπω το μπλοκ σου.Πολύ χρηστικό...Θα το επισκέπτομαι

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP