Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η φθήνια...σώζει τον παρά! 2


Ενώ το πρώτο κύμα επιδρομής στο πορτοφόλι μας έλαβε χώρα την περίοδο των εορτών, ένα δεύτερο, αλλά αναμενόμενο, ίσως και σφοδρότερο, αυτό των εκπτώσεων , ήρθε να μας αφήσει ταπί!! Μη στεναχωριέστε!! Η στήλη μας είναι και πάλι εδώ, για να σας δώσει χρήσιμες προτάσεις εξοικονόμησης χρημάτων, που βρίσκουν εφαρμογή όλο το χρόνο!!

 

Και ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα φραπεδάκι και μια τυρόπιτα για πρωινό στην απίστευτη τιμή των 1,50 Ευρώ!! Αρκεί να κατευθυνθούμε στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη 2, στη περιοχή της ρωμαϊκής Αγοράς (είναι το λιθόστρωτο δρομάκι, το οποίο είναι κάθετο στη Φιλίππου και ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο). Το μπουγατσατζίδικο «Ελληνικό» θα μας φτιάξει τη μέρα, ενώ διαθέτει και όλα τα άλλα παρελκόμενα (κρέπες, τοστ κλπ.) σε καλές τιμές.

 

Αν ψάχνουμε πάλι για λύση μεσημεριανού γεύματος, κατευθυνόμαστε δύο τετράγωνα πιο κάτω, στη οδό Ιουστινιανού 33.  Εκεί θα βρούμε το μαγειρείο του Τάσου (Τηλ. 2310239931), που προσφέρει καθημερινά μια σχετική ποικιλία από μαγειρευτά και σούπες. Ενδεικτικά, σας αναφέρω, ότι μια μερίδα φασολάδα με το ψωμάκι της, μια αγγουροντομάτα και ένα τέταρτο κόκκινο κρασί κόστισαν…7 Ευρώ, ενώ η μερίδα κοτόπουλο τιμάται π.χ. 4 Ευρώ!! Η ποιότητα του φαγητού είναι αρκετά καλή, ενώ το περιβάλλον, αν και πεντακάθαρο, θα σας γυρίσει κάπου στη δεκαετία του ’70, χωρίς όμως να σας πειράζει (έτσι δεν είναι; )…

 

Το βιβλίο είναι από τις καλύτερες παρέες του ανθρώπου, αφού πέρα από τη διεύρυνση των γνώσεων και του τρόπου σκέψης των ανθρώπων, αποτελεί την ιδανική συντροφιά για κάθε στιγμή, που δε μας προδώσει ποτέ!! Η αξία των βιβλίων είναι αδιαμφισβήτητα διαχρονική. Η χρηματική τους, όμως,  αξία είναι πλέον περιορισμένη, αν επισκεφθείτε το Βιβλιοστόκ!! Στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 8 (Τηλ. 2310 244609) θα βρείτε πλήθος τίτλων, για όλα τα γούστα (λογοτεχνία, ταξιδιωτικούς οδηγούς κλπ.) σε παλαιότερες εκδόσεις, γεγονός που δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού το περιεχόμενο των βιβλίων είναι αυτό που ενδιαφέρει. Ωστόσο, θα εξοικονομήσετε χρήματα για κάλυψη άλλων αναγκών σας ή, γιατί όχι, για την αγορά περισσότερων βιβλίων!!

 

Για το τέλος, αφήσαμε ένα προϊόν, που, αν και φαντάζει αμελητέο είναι απόλυτα απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό: το χαρτί υγείας!! Αν αναλογιστείτε τα λεφτά που ξοδεύονται γι’αυτή την αγορά σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως πάθετε εγκεφαλικό!! Όχι πια!! Έχετε τη λύση (και δεν είναι η χρήση…εφημερίδων)!! Προτείνουμε το χαρτί υγείας του LIDL  δαγκωτό!!   Προσφέρει κορυφαία ποιότητα και μάλιστα πολύ ανώτερη από άλλα ακριβότερα χαρτιά, που είναι και επώνυμα!! Επίσης, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας τα σοκολατοειδή προϊόντα της εν λόγω αλυσίδας, αλλά θα αναφερθούμε σ’αυτά διεξοδικά στο μέλλον.

 

Συμπερασματικά, χαριτολογώντας, έχετε καλύψει με τις προτάσεις μας όλη σας την ημέρα! Με οικονομικό πρωινό και γεύμα, καταλήγετε πλήρως ικανοποιημένοι στο σπίτι, και σύντομα… στην τουαλέτα έχοντας ως επίλογο το χάδι ενός αξιόλογου χαρτιού υγείας ενδεχομένως με τη συνοδεία  ενδιαφερουσών επιλογών βιβλίων!!  Γεια σας!!

7 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ 28 Ιανουαρίου 2009 στις 10:38 μ.μ.  

Όπως πάντα ενημερωτικός ο Παραλίας μας!

Την καλησπέρα μου από τα νότια.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS 29 Ιανουαρίου 2009 στις 12:15 π.μ.  

MΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.

ο δείμος του πολίτη 29 Ιανουαρίου 2009 στις 9:40 π.μ.  

Ακόμα και το χέσιμο κοστίζει σήμερα...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ 29 Ιανουαρίου 2009 στις 10:13 π.μ.  

Ποιόμ σώζει είπαμε, γιατί κοίταζα αλλού και δεν πρόσεχα στο μάθημα;

Τον παρά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τον ανύπαρκτο;

χαχα

Καλή η προσπάθεια, but...

Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ ενημερωτικό το άρθρο και άξιζε τον κόπο...

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

molemou 29 Ιανουαρίου 2009 στις 5:28 μ.μ.  

KALA EISAI FOBEROS,ALA 7 E GIA FASOLADA ,PSOMI KAI KRASI+ SALATA,SE MENA 8A EDINES 6E+LOULOUMADES+OUZAKI +KOKTELAKI,MIPOS EINAI AKOMA AKRIBA?

Jparalias ή απλά...Γιάννης 29 Ιανουαρίου 2009 στις 11:23 μ.μ.  

@Κώστα

Σώστα, τον ανύπαρκτο παρά, αλλά να'χαμε να λέγαμε!!

@Molemou
Και δεν το λες νωρίτερα, φίλε μου? Σε τελική ανάλυση, ίσως βγαίνει φθηνότερα να έρχομαι στο Μόναχο να τρώω, καθότι η Ελλαδίτσα μας όχι απλά απέκτησε, αλλά και υπερέβη τις τιμές των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης, χωρίς αντίστοιχη μίμηση και στις αμοιβές των εργαζομένων!!

AETOS 3 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:03 μ.μ.  

Καλές οι συμβουλές σου, αλλά επειδή έχω χρόνια να ανέβω στην πόλη σου, όταν το κάνω, το σίγουρο είναι ότι θα φροντίσω να ξεψιλιαστώ...

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP