Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Τα νέα του Τζονάκου 4

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 / ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009

 

Η ρήση «No news, good news» μάλλον θα περιέγραφε με τέλειο τρόπο τις εξελίξεις για το μήνα Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο, που η στήλη αυτή έλαμψε διά της απουσίας της!! Καλό είναι, βέβαια, να υπάρχουν και αυτές οι στιγμές ηρεμίας στη ζωή μας, πρώτον για να εκτιμήσουμε καλύτερα και να βιώσουμε στο μέγιστο βαθμό τις έντονες στιγμές και τις τυχόν ανακατατάξεις, που θα επακολουθήσουν και δεύτερον, για να μην είμαστε διαρκώς «στην πρίζα», αλλά αντίθετα να παίρνουμε δυνάμεις για τα μελλοντικά μας βήματα!!

 

Ο Δεκέμβριος, λοιπόν, κύλησε ομαλά και ήρεμα για μένα με τις ευχάριστες σκέψεις της προσμονής των εορτών!! Οι τελευταίες συνεπάγονται, φυσικά και…έξοδα, αλλά χαλάλι, δε θα «τα κάνουμε και μασούρια»!! Κάπως έτσι κατέληξα στην απόφαση να επισφραγίσω το 2008 με τον καλύτερο για ένα γνήσιο Ιχθύ (και όχι μόνο) τρόπο: με ένα ταξίδι!! Αν και οι ισορροπίες στα οικονομικά θέματα ήταν αρκετά λεπτές, το τόλμησα!! Με βήμα αποφασιστικό κατευθύνθηκα σε 5-6 τουριστικά πρακτορεία , μελέτησα τα φυλλάδιά τους, έκανα και τις απαιτούμενες διασταυρώσεις τιμών – προσφερόμενων υπηρεσιών στο διαδίκτυο (καταπληκτικό εργαλείο, όταν χρησιμοποιείται σωστά) και σε δύο μέρες «ο κύβος ερρίφθη»!! Λονδίνο!!! Τρίτη φορά, αλλά για τέτοια πολυπρόσωπη πόλη ποτέ ο χρόνος επίσκεψης δεν είναι αρκετός!! Προσωπικά, ήθελα να επισκεφθώ το Βερολίνο, αλλά ως γνωστό το ωραίο φύλο, μόνο ασθενές δεν είναι κι έτσι επικράτησε και πάλι η αδυναμία μου σ’αυτό!! Δεν το μετάνιωσα!! Ήταν υπέροχα!! Καινούργια μέρη, απαραίτητη παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, γεύμα σε ντιζαϊνάτα εστιατόρια (όχι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα της χώρας μας) και σύμμαχος ο καλός καιρός!! Ιδανικές συνθήκες!! Εννοείται, ότι δεν παρέλειψα και τις κοινωνικές μου υποχρεώσεις, καθότι επισκέφθηκα τη θεία μου στο Ealing και έστειλα τα απαραίτητα εορταστικά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση!! Μετά από 8 μέρες χαλάρωσης με τις τονωτικές ενέσεις του shopping  επέστρεψα στα πάτρια εδάφη!! Η αρχική προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα ήταν κάπως δύσκολη, αλλά στέφθηκε με επιτυχία με το πέρας μίας επιπλέον εβδομάδας!!

 

Αμέσως μετά, τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχέδια βελτίωσης του σπιτιού, όπως σας τα περιέγραψα την προηγούμενη φορά. Ευχάριστη, αλλά και κουραστική διαδικασία. Τολμάω να πω, μάλιστα, ότι είναι πολύ πιο δαπανηρή από ένα ταξίδι!! Ωστόσο ήταν επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων, ώστε ο περιορισμένος χώρος να γίνει πιο λειτουργικός και ευχάριστος. Η «οδύσσεια» αλλαγής υφασμάτων, μικροαντικειμένων, η τακτοποίηση «βομβαρδισμένων» ντουλαπιών, ο καθαρισμός μιας μοκέτας, η οποία έτεινε να αλλάξει χρώμα (!) δρομολογήθηκαν ήδη και εκτελούνται με εξαιρετική συνέπεια, ώστε, πρώτα ο Θεός, να χαρούμε το αποτέλεσμα περί τις αρχές Φεβρουαρίου ή λίγο αργότερα!!

 

Και η ζωή μου? Οι υπόλοιποι ουσιαστικοί τομείς της? Εκεί θέλει ολόκληρο στρατηγικό σχεδιασμό και προσεκτικά βήματα, που δε θα γίνουν σε ορίζοντα μιας διμηνίας, αλλά  τουλάχιστον μιας διετίας!! Φυσικά, ήδη διάφορες σκέψεις περιστρέφονται στο μυαλό μου, όμως τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό!! Χρειάζεται πλήρης ωριμότητα, σύνεση και διορατικότητα, ώστε οι επιλογές να αποβούν σωστές και το ρίσκο να περιοριστεί. Πάντως, είμαι αισιόδοξος και κοιτάω μπροστά!!

5 σχόλια:

Σοφία 18 Ιανουαρίου 2009 στις 1:38 π.μ.  

Μια χαρά σε βρίσκω! Καλή χρονιά λοιπόν, και καλή συνέχεια :-)

Λευκή 18 Ιανουαρίου 2009 στις 9:16 μ.μ.  

Ωραίο το Λονδίνο, όσες φορές και να'χω πάει δεν το βαριέμαι!
Πάντως το να κάνεις σχέδια και να οργανώνεσαι είναι πολύ καλό. Μην κοιτάς που εγώ δεν.

Καλή συνέχεια λοιπον και keep up the good work :-)

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ 19 Ιανουαρίου 2009 στις 12:30 π.μ.  

Καλώς ήρθες πάλι φίλε μου....

Και βέβαια, να κοιτάς ΠΑΝΤΑ μπροστά.

Καλή εβδομάδα.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

ο δείμος του πολίτη 19 Ιανουαρίου 2009 στις 10:56 π.μ.  

Καλώς ήρθες στα πάτρια εδάφη...

iLiAs 19 Ιανουαρίου 2009 στις 7:46 μ.μ.  

...μια χαρούλα στο London.. :)
Καλη επάνοδο και δυναμικά το 2009 :)

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP