Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Τα τιπάκια!! 2


Τα αγαπημένα σας τιπάκια επανέρχονται με άκρως χιουμοριστική διάθεση, για να κάνουν τη ζωή όλων μας λίγο πιο εύκολη, χωρίς όμως να γίνει πολύπλοκη!!

 

Σίγουρα παρατηρήσατε ότι η γεύση και τη μυρωδιά των φρούτων, που διατηρείτε στο ψυγείο αλλοιώνεται λόγω της ψύξης. Για το λόγο αυτό ένα απλούστατο και ευνόητο τιπ είναι να τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου κανένα δεκάλεπτο πριν την κατανάλωση. Καλό είναι να εφαρμόζεται γενικά τον κανόνα αυτό και στα υπόλοιπα προϊόντα, που φυλάσσετε στο ψυγείο σας, όπως π.χ. την αγαπημένη σας… παστούλα, η οποία διαφορετικά θα είναι εκτός από άνοστη και…πολύ σκληρή για να «πεθάνει»!!

 

Το καπάκι στις κατσαρόλες μας δεν έχει διακοσμητικό χαρακτήρα!! Κλείνοντάς το κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα εξασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή γεύση, αφού τόσο οι υδρατμοί, όσο και οι αρωματικοί χυμοί του φαγητού σας θα εγκλωβιστούν εκεί που πρέπει!! Παράλληλα, θα επιταχυνθεί το μαγείρεμά του. Φυσικά, εννοείται, ότι δε θα περιμένετε τους θεαματικούς χρόνους της χύτρας ταχύτητας!! Ακόμη, το επιπλέον σημαντικό όφελος που θα αποκομίσετε από  το κλειστό καπάκι είναι η αποφυγή οξείδωσης του φαγητού, αφού θα μειωθεί η  επαφή του με το οξυγόνο του αέρα.

 

Η επιβράδυνση του αναπόφευκτου κακού να πρασινίζουν οι πατάτες και βγάζουν φύτρες μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, απλώς αν τις  να φυλάξετε μέσα  σε δίχτυ, το οποίο θα  αποθηκεύσετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.  Καλή σας όρεξη, αφού οι πατάτες είναι για να τρώγονται και όχι για να παίζουν το ρόλο…ανθισμένου μπουκέτου!!

 

Γλυτώστε χρόνο από το καθάρισμα της κουζίνας και αποφύγετε να την καμαρώσετε σε κατάσταση…βομβαρδισμένου από πιτσιλιές τοπίου, όταν τηγανίζετε πατάτες ή λαχανικά, όπως  πιπεριές, μελιτζάνες και άλλα!! Αρκεί μονάχα  να τις αλατίζετε λίγο ΠΡΙΝ από το τηγάνισμα, ώστε  να δεσμευθεί ένα μέρος από την υγρασία τους κι έτσι το λάδι θα πιτσιλήσει σαφώς λιγότερο!! Μόνο μην το παρακάνετε με τις ποσότητες που θα τηγανίσετε και τρέχετε μετά σε γιατρούς και check-up!! Σκοπός είναι να είστε πάντα γεροί, για να απολαμβάνετε τα αγαθά της ζωής!!

 

8 σχόλια:

ria 8 Ιανουαρίου 2009 στις 10:22 μ.μ.  

τι ωραία ανάρτηση είναι αυτή?

χρήσιμη και πρακτική!

ευχαριστώ...

AATON 9 Ιανουαρίου 2009 στις 2:59 π.μ.  

Γειά σου Γιάννη, πολύχρονος και πάντα υγεία σου εύχομαι για τη γιορτή σου, και συγχώρησέ μου την καθυστέρηση, αλά εδω που ζω..είμαστε κάπως πίσω.

Να σχολιάσω με τη σειρά μου,και να πω πως, όχι μόνο πρακτική σαν ανάρτηση, μα και δοσμένη με έξυπνο χιούμορ.
Προσωπικά έχω μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα. Έχω "δύο αριστερά χέρια" όσον αφορά το μαγείρεμα. Τις προάλλες εξάτμισα το νερό όταν πήγα να κάνω τσάι..

Την αγάπη και εκτήμισή μου αδερφέ,
φιλιά στην Θεσσαλονίκη μας,
Νίκος-Τορόντο

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS 10 Ιανουαρίου 2009 στις 8:29 μ.μ.  

ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Έλενα και Πολύχρωμα Όνειρα 11 Ιανουαρίου 2009 στις 6:23 μ.μ.  

Χρησιμότατες οι συμβουλές σου!!Φιλιά από Φλώρινα

pandora 12 Ιανουαρίου 2009 στις 6:05 π.μ.  

Πολυσυλλεκτικό και ενδιαφέρον το ιστολόγιό σου. Προσωπικά λάτρεψα τα tips αυτής της ανάρτησης κι εύχομαι να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες.

Καλημέρα

ο δείμος του πολίτη 12 Ιανουαρίου 2009 στις 12:59 μ.μ.  

Τελείως διαφορετικό post από τα συνηθισμένα.

Jparalias ή απλά...Γιάννης 14 Ιανουαρίου 2009 στις 10:57 π.μ.  

Χαίρομαι, που το ιστολόγιό μου αποβαίνει χρήσιμο σε πολλούς!! Εξάλλου, αυτός είναι ένας βασικός στόχος του πέρα από την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων.
@ΑΑΤΟΝ Έχω κι εγώ "δύο αριστερά χέρια" στην...αρένα της κουζίνας, οπότε προσπαθώ με τα "τιπάκια" να εξιλεωθώ και να εξοικειωθώ!!!

g for george 6 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:04 π.μ.  

Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σου!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP