Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Τα τιπάκια! 1


Όχι, δεν κάναμε ορθογραφικό λάθος!! Εδώ μιλάμε για μικρές συμβουλές (tips) και άρα χαϊδευτικά…τιπάκια!!

 

·         Μην πετάτε τα παραγινωμένα φρούτα! Χτυπήστε τα στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν μια υπέροχη σως, που θα γαρνίρει το γιαούρτι ή ακόμη και το παγωτό σας με τον πλέον  υγιεινό τρόπο, χωρίς να καταφύγετε σε τυποποιημένα θερμιδογόνα σιρόπια με χρωστικές ουσίες.

 

·         Για ευπαρουσίαστα, «κρυστάλλινα» παγάκια χρησιμοποιήστε…βραστό νερό! Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, όταν το νερό ζεσταίνεται αποβάλλονται στοιχεία, που προκαλούν τη θόλωση κι έτσι τα παγάκια που προκύπτουν  είναι διάφανα!

 

·         Όταν ψήνετε μπιφτέκια, μην τα ζουλάτε με τη σπάτουλα νομίζοντας ότι ψηθούν γρηγορότερα. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βγάλετε το ζωμό από μέσα τους με αποτέλεσμα να στεγνώσουν! Προσοχή και με το μαλακό, λοιπόν, αν τα θέλετε πάντα ζουμερά!!

 

·         Αναγκαίο κακό: βούλωσε η καφετιέρα λόγω αλάτων από τη συχνή χρήση! Κανένα πρόβλημα! Μην καταφεύγετε αμέσως στα χημικά διαλύματα καθαρισμού! Γεμίστε την με νερό, προσθέστε 2 κουταλιές μαγειρικής σόδας, βάλτε τη σε λειτουργία και περιμένετε να περάσει όλο το υγρό μέσα στην κανάτα της. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε απλά τη διαδικασία.

 

3 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ 17 Νοεμβρίου 2008 στις 8:57 μ.μ.  

Συγχαριτήρια για το βραβείο.

Την καλησπέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

Jparalias ή απλά...Γιάννης 19 Νοεμβρίου 2008 στις 10:00 π.μ.  

Ευχαριστώ πολύ, φίλε Κώστα!! Τα συγχαρητήρια από εσένα έχουν διπλή αξία, αν αναλογιστούμε το ήθος, το πολύπλευρο έργο και γενικά την προσωπικότητά σου! Αν και το ιστολόγιό μου μετράει δύο μήνες ζωής, υπόσχομαι, ότι θα προσπαθήσω να το βελτιώσω περαιτέρω με περιεχόμενο χρήσιμο για τον καθένα...

Από μικρό κι από τρελό 22 Νοεμβρίου 2008 στις 10:19 μ.μ.  

αχ πολύ χρήσιμες πληροφορίες!
πολύ καλά τα τιπς σου!

σματς!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP