Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Τα νέα του Τζονάκου (όπως με αποκαλεί και μια πολυαγαπημένη ξαδέρφη...) - Σεπτέμβριος 2008

Συχνά - πυκνά θα μαθαίνετε τα νέα μου, τα βασικά τουλάχιστον. Αν θέλετε λεπτομέρειες, υπάρχει ο κλασσικός και αναντικατάστατος τρόπος της ζωντανής επικοινωνίας. Είπαμε, καλό το διαδίκτυο, δεν μπορεί όμως να υποκατάστησει την ανθρώπινη επαφή, απλά τη διευκολύνει κάτω από τις δύσκολες και αγχωτικές συνθήκες της καθημερινότητας. Τέλος πάντων, μάλλον βγαίνει  στο προσκήνιο η φλυαρία μου και δε θέλω να κάνω κακή εντύπωση!! 

Τα παιχνιδίσματα του καιρού τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν σα στόχο να με επαναφέρουν στην τάξη, όπως φαίνεται!! Επιτέλους, όσο κι αν άλλαξαν οι κλιματολογικές συνθήκες, δεν παύει να είναι
Σεπτέμβριος, μήνας νέων ξεκινημάτων, στόχων , προσδοκιών, πολλών μάλιστα που τέθηκαν επί τάπητος και την περασμένη χρονιά και για διαφορετικούς λόγους δεν υλοποιήθηκαν. Έτσι, μια καταιγίδα στάθηκε μάλλον αρκετά ικανή να ξεπλύνω τον εγκέφαλό μου από την αλμύρα, τη ζέστη και τις παστέλ αποχρώσεων εικόνες του καλοκαιριού. Να φανταστείτε, δεν ήταν καν από τα καλύτερα το καλοκαίρι που πέρασε. Αντικειμενικά, θα το χαρακτήριζα αδιάφορο προς κακό. Ωστόσο, η αγχολυτική επίδραση της θάλασσας, οι καλοκαιρινοί  ήχοι της εξοχής και οι αέρινες διαθέσεις όλων των ανθρώπων, από τη συμπεριφορά μέχρι το ντύσιμό τους, ανέβαζε αναπόφευκτα και τη δική μου ψυχολογία!   Τώρα, τα κεφάλια μέσα! Από πού να αρχίσει κανείς? Τακτοποίηση υποχρεώσεων πάσης φύσης, σουλούπωμα της εμφάνισης, η οποία από τις γαστριμαργικές κυρίως κραιπάλες απέκτησε μια...ευρύτερη διάσταση ή σχεδιασμός νέων δράσεων σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο? Το σύνολο αυτών των παραμέτρων αποτελεί βαρύ φορτίο, αλλά ό,τι μπορέσουμε να σηκώσουμε!! Δε χάθηκε ο κόσμος! Στο κάτω-κάτω ακόμα κι ένα βήμα εμπρός είναι θετικό. Ας αποχαιρετίσουμε, λοιπόν, το τεμπέλικο καλοκαιράκι και καλή μας αρχή!!

Αυτός ο αέρας ανανέωσης φαίνεται ότι πνέει σε όλη την πόλη. Μαγαζιά όλων των ειδών ανακαινίζονται με σκοπό να προσελκύσουν μεγαλύτερη πελατεία. Καταστήματα ρούχων, ζαχαροπλαστεία, καφέ μέχρι και φαρμακεία! Μια βόλτα στο κέντρο θα σας πείσει!! Φυσικά, τελικά θα μετρήσει η ουσία και το πλήρωμα του χρόνου θα μπορέσει μόνο να επιβεβαιώσει ή να αναιρέσει τη λαϊκή ρήση "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς". Μέχρι τότε, ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Αυτή είναι και η άμυνά μας στις αυξημένες απαιτήσεις της κοινωνίας μας, που φυσικά απαιτούν και τη δράση. την κινητήρια δύναμη, για να είναι ένας επιτυχής συνδυασμός. Αυτό κάνω κι εγώ τώρα. Αν το πετύχω, γεροί να είμαστε, πάλι από την ίδια ιστοσελίδα θα κάνω αυστηρό απολογισμό του χρόνου, ίσως και κάποιον μερικό στο τέλος αυτού του έτους!! Ως τότε, να είστε όλοι καλά!!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP