Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΣΧΟΛΙΑΖΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ! 7

· Έκλεισε η πρόσβαση στην πεζογέφυρα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Η ανύπαρκτη συντήρησή της οδήγησε σε πτώση του προστατευτικού κιγκλιδώματος και διάβρωση του εδάφους, με αποτέλεσμα η γέφυρα να κρίνεται επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών. Από πέρσι η ευθύνη αυτή πέρασε στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ελπίζουμε να δράσει γρήγορα, ώστε να μη χαθεί για πάντα αυτό το χαρακτηριστικό σημείο της πόλης μας, από το οποίο πέρασαν ολόκληρες γενιές για την καθημερινή βόλτα, την ποδηλατάδα ή απλά τη θέα της πόλης από ψηλά από τις αρχές της δεκαετίας του '70, οπότε και χτίστηκε η πεζογέφυρα μέχρι πρόσφατα.

· Έκαναν την εμφάνισή τους τα νέα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης στις αρχές της Βασιλέως Γεωργίου και πλησίον του νέου δημαρχιακού μεγάρου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, δεν τέθηκαν ακόμη σε λειτουργία. Σύμπτωση ή απλώς μια ακόμη προσπάθεια εξωραϊσμού και ελέγχου της ευρύτερης περιοχής; Κρίνοντας από τη διαιώνιση τη χαοτικής κατάστασης του κυκλοφοριακού στην πόλη μας, μάλλον το δεύτερο!! Μια όμορφη εικόνα, πάντως, στο συγκεκριμένο σημείο δεν αναιρεί με τίποτα όσα ζούνε οι Θεσσαλονικείς στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος!

· "Μύρισε" καλοκαίρι και ο δείκτης δυσφορίας στην πόλη ανέβηκε επικίνδυνα!! Παρόλα αυτά ο ΟΑΣΘ δε συγκινήθηκε αρκετά, ώστε να θέσει σε λειτουργία τις κλιματιστικές μονάδες στα λεωφορεία του. Να υποθέσουμε, ότι έκανε κάποιους ελέγχους κατάστασης αυτών, έστω και δειγματοληπτικά ή ζητάμε πολλά; Όταν έρθει, αυτή η χαρμόσυνη ώρα, ευχόμαστε να περιοριστεί η νοοτροπία μέρους του επιβατικού κοινού να ανοίγει και τα παράθυρα εκμηδενίζοντας την απόδοση των κλιματιστικών!!

· Κόκκινη, "παθιασμένη" εικόνα εξακολουθεί να εμφανίζει το κανάλι 50 των UHF. Κρίμα! Πάνω που είχαμε χαρεί με την πρωτοβουλία παράλληλης ψηφιακής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού και υποθέσαμε παρόμοια δραστηριοποίηση και των υπολοίπων, μείναμε με την όρεξη! Ας ελπίσουμε, ότι τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα κάνουν τις δοκιμές τους με τη νέα σαιζόν. Κάτι ακούγεται, ότι θα τις αρχίσουν από το Φιλίππειο. Ελπίζουμε να μην πρυτανεύσει η ελληνική αναβλητικότητα, αλλιώς πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα...απολαύσουν πρώτα τα ψηφιακά προγράμματα των Σκοπιανών γειτόνων μας, τα οποία λογικά θα λαμβάνονται σχετικά εύκολα, όταν αρχίσουν να εκπέμπονται!!

· Εντελώς απαράδεκτες ήταν οι αδελφές Μαγγίρα αναφορικά με την παρουσίαση τουλάχιστον του τελικού της Γιουροβίζιον!! Τα πικρόχολα και "ρηχά" τους σχόλια μάλλον έρεπαν προς την κατινιά και οι κακιούλες διαδέχονταν η μία την άλλη!! Μάλλον θα πρέπει να επιστρέψουν στον αρχικό τους ρόλο, δηλ. την παρουσίαση σόου - σκετς κι όχι τέτοιων διοργανώσεων, εκθέτοντας τη δημόσια τηλεόραση. Ελπίζουμε σε πιο προσεκτικές επιλογές της ΕΡΤ για την επόμενη χρονιά!!

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP