Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Τα τιπάκια! 4


Το ξέρουμε, ότι σας έλειψαν! Για το λόγο αυτό τα τιπάκια επιστρέφουν και πάλι πια ανανεωμένα από ποτέ και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να φανούν χρήσιμα στον καθένα από εσάς!

Το Πάσχα του 2009 μπορεί να πέρασε ήδη στην ιστορία, αλλά ίσως και να άφησε κάποια κατάλοιπα πίσω του. Όχι, δεν εννοούμε την πονεμένη ιστορία των επιπλέον κιλών, που πασχίζουμε να διώξουμε, ώστε να κάνουμε δυναμική εμφάνιση στις παραλίες! Ενδέχεται να σας περίσσεψαν αυγά!! Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε αν είναι μπαγιάτικα, εάν επιπλέουν στο νερό! Σ'αυτήν την περίπτωση έχετε να κάνετε με βαθμό φρεσκάδας...πτώματος και ως γνωστόν, αυτά επιπλέουν πάντα!! Για τη συντήρηση των μελλοντικών σας αυγών θυμηθείτε να τα αποθηκεύσετε με τη μύτη προς τα κάτω, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους!! Τόσο απλά!! Και φυσικά σίγουρα γνωρίζετε, ότι αν τα βράζετε με λίγο ξύδι μέσα στο νεράκι τους, θα αποφύγετε εικόνες ραγισμάτων, που θα μεταφερθούν και στην καρδούλα σας, αφού δε θα απολαύσετε τότε το αντικείμενο του πόθου σας!!

Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών! Αν ο δρόμος σας έβγαλε ήδη σε κάποια παραλία. πάρτε και λίγη...άμμο μαζί σας!! Η τελευταία, εκτός από διακοσμητικό ρόλο, λέγεται ότι βοηθά στην καλύτερη συντήρηση των μηλών και των αχλαδιών!! Δεν το διαπιστώσαμε οι ίδιοι (θα τα κάναμε μαντάρα) , οπότε περιμένουμε τη δική σας επιβεβαίωση!! Αντίθετα, αν θέλετε να επισπεύσετε την ωρίμαση των ντοματών, που προορίζονται για τις καταπληκτικές σας σαλάτες, βάλτε τις μέσα σε μια χαρτοσακούλα...παρέα με μια ώριμη!! Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι κάτι...κολλητικό ή οφείλεται σε...τηλεπάθεια, ωστόσο το κολπάκι δείχνει να πιάνει!! Η μπανάνα φαντάζει πιο ιδιότροπη και θέλει...συμβίωση με μήλο για να ωριμάσει!!

Η υπερβολική ζέστη του καλοκαιριού έχει σα συνέπεια ποτάμια ιδρώτα, που δημιουργούν τους γνώριμους αντιαισθητικούς λεκέδες στα ρούχα. Η απομάκρυνση των τελευταίων θα γίνει παιχνιδάκι, εφόσον εμποτίσετε τα ρούχα με χυμό λεμονιού ή λευκό κατά προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα ρούχα ξύδι. Έπειτα τους τρίβετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα και αφού αφήσετε να περάσει λίγη ώρα, ξεβγάζετε με άφθονο νερό. Είστε τώρα έτοιμοι να πλύνετε το ρούχο σας σύμφωνα με τις οδηγίες, που αναγράφονται στο ταμπελάκι του!! Σε παλιότερους λεκέδες συνιστάται η χρήση λευκού οινοπνεύματος και στη συνέχεια ξέβγαλμα με οξυζενέ. Το τελευταίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και περαιτέρω στην πλύση του ρούχου με κάποιο ήπιο απορρυπαντικό..

Για να "φορτίσετε τις μπαταρίες σας" επαρκώς, ώστε να αντεπεξέλθετε στους έντονους ρυθμούς της εργασίας σας, συμπεριλάβετε στο πρωινό σας ένα κεσεδάκι γιαούρτι αναμεμειγμένο με ψιλοκομμένα φρούτα εποχής, δύο κουταλιές δημητριακά και μια κουταλιά μέλι. Θα αισθανθείτε δυνατοί μέχρι την πολυπόθητη ώρα του μεσημεριανού!!

6 σχόλια:

xrysaki.com 23 Μαΐου 2009 στις 1:04 μ.μ.  

kalhmera.......filiaaaaaaaaaaaaaaa

stratos o ψήστης 24 Μαΐου 2009 στις 10:25 π.μ.  

Γιάννη καλημέρα.....και να είσαι καλά...

Jparalias ή απλά...Γιάννης 25 Μαΐου 2009 στις 1:49 π.μ.  

Γεια σας, παιδιά!! Και σεις να'στε καλά και σας ευχαριστώ όλους για την επίσκεψη!!

stavroulazerva 25 Μαΐου 2009 στις 6:51 μ.μ.  

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές! Να είσαι καλά! Καλή εβδομάδα!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ 26 Μαΐου 2009 στις 11:44 μ.μ.  

Χρήσιμο, ου άρεσε πολύ.

Να περνάς όμορφα Γιάννη.

Κώστας

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

KitsosMitsos 27 Μαΐου 2009 στις 11:10 π.μ.  

Αυτές είναι συμβουλές! Χαχα!
Καλημέρα

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP