Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ 1

Προκειμένου να αυξήσω στο έπακρο τη χρησιμότητα αυτού του ιστολογίου, αποφάσισα να σας αναφέρω κατά διαστήματα διάφορες σύντομες προτάσεις με τα συν και τα πλην τους, χωρίς να γίνεται πάντα εκτενής παρουσίαση μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος. Φυσικά, περιμένω πάντα τα δικά σας σχόλια και ιδέες!!

Σήμερα, ωστόσο, θα πρωτοτυπήσω!! Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι - αστραπή στην Αθήνα, θα σας μεταφέρω κάποιες προτάσεις, που αφορούν την πρωτεύουσα!! Και ξεκινάμε με μια δοκιμασμένη πρόταση για μεσημεριανό φαγητό. Στον αριθμό 15 της οδού Βαλαωρίτου θα βρείτε δύο πολύ γνωστά μαγαζιά, που στην ουσία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Πρόκειται για την πλέον γνωστή στους Αθηναίους Brasserie Valaoritou και το Sofia's. Δημοφιλέστατοι χώροι για καφέ και ένα ποιοτικό γεύμα ως ανάπαυλα στο φορτωμένο καθημερινό σας πρόγραμμα στο κέντρο της Αθήνας ή απλά ως επισφράγισμα της μέρας. Προτιμήσαμε το δεύτερο (Sofia's - τηλ. 2103641530) για το "ζεστό" του περιβάλλον, αφού η διακόσμησή του είναι ένας ωραίος συνδυασμός τρατορίας και μπακάλικου με ράφια γεμάτα από προϊόντα, που προέρχονται από συνεταιρισμούς από όλη τη χώρα και φυσικά είναι και προς πώληση!! Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα τα πιάτα ημέρας (τα κανελόνια μας είχαν "σπιτική" νοστιμιά) , φρέσκες σαλάτες ή απλά ένα γλυκό. Αν έρθετε γύρω στις 14:00 (ώρα αιχμής) μάλλον θα περιμένετε αρκετά, για να εξυπηρετηθείτε και η οχλαγωγία είναι δεδομένη!! Αν πάλι, θέλετε να επισκεφθείτε το διάσημο Zonar's λίγο παρακάτω, στην Πανεπιστημίου, δοκιμάστε τα υπέροχα γλυκά του και από καφέδες τον ομώνυμο κρύο με λικέρ τριαντάφυλλο και σπόρους από ρόδι. Απλά θεϊκός!! Ωστόσο, οι τιμές είναι αλμυρές, αλλά, η εμπειρία αξίζει (συμβουλή: πάρτε τις πάστες πακέτο, για να γλυτώσετε ακόμη υψηλότερη χρέωση).

Αν ο δρόμος σας φέρει στους Ορίζοντες Λυκαβηττού (τηλ. 2107210701) , παραγγείλετε οπωσδήποτε για ορεκτικό τις «5 παραδοσιακές γεύσεις του Γιάννη Μπαξεβάνη». Πρόκειται για μικρές μερίδες ελληνικών αγαπημένων συνταγών στην τιμή των 15 €. Θα γευτείτε λαχανοντολμάδες με θαλασσινά, χορτοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, γαριδάκι-γιουβέτσι, αλλά και πατάτες «πενταράτες» Νάξου (μιαμ-μιαμ)!! Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η επιλογή ενός εκ των δύο διαφορετικών μενού των δύο ατόμων που περιλαμβάνουν σαλάτα, ορεκτικά, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και (συγκεκριμένο) κρασί, με 40€ το άτομο. Οι επιλογές κρασιού στον κατάλογο είναι πολλές και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς, ακόμη κι αν περιοριστείτε σε ποτήρι και όχι φιάλη!! Η θέα και καλή ποιότητα φαγητού αποζημιώνουν την όποια οικονομική...αφαίμαξη, ενώ μην ξεχάσετε να σας αφαιρεθεί από το λογαριασμό του γεύματος η αξία των εισιτηρίων του τελεφερίκ (6 Ευρώ ανά άτομο) με την προσκόμιση των κουπονιών που σας έδωσε η ταμίας πριν ανεβείτε.

Αφήστε στην άκρη τα "φιρμάτα" ονόματα, αν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποια θεατρική παράσταση!! Σας μιλάει ένας παθών!! Το "από μακριά" στο "μικρό Παλλάς" αποδείχθηκε πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας, αφού η αλληγορική σημασία του "περνούσε" με τον πλέον σαχλό τρόπο στο κοινό!! Οι ερμηνείες των Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδας Καρύδη κ.ά ήταν μετριότατες, με φωτεινή εξαίρεση το Γιώργο Καπουτζίδη. Αντίθετα, ενθουσιαστήκαμε από το μεστό περιεχόμενο του έργου "Bedtime stories" στο απλό και φιλικό χώρο του θεάτρου Παραμυθιάς (Παραμυθιάς 27, Κεραμεικός, 2103457904). Πέντε ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, υπενθυμίζοντας, ότι το μέλλον του θεάτρου στην Ελλάδα είναι σαφώς πολλά υποσχόμενο!!

Ωστόσο και οι πιο ήρεμες βραδιές στο ξενοδοχείο στην Αθήνα απέβησαν οάσεις χαλάρωσης με την επιλογή κατάλληλου ραδιοφωνικού σταθμού. Αν είστε φαν του έντεχνου τραγουδιού ο Μελωδία (99,2 FM) και ο "Δίεση" (101,3 FM) θα σας κρατήσουν υπέροχη συντροφιά. Για τους φίλους της μουσικής των '80s μονόδρομος είναι ο BlueSpace (107,2 FM) με αμιγώς διαμορφωμένο πρόγραμμα με τα αντίστοιχα τραγούδια κι όχι συνονθύλευμα αυτών (όπως κατέληξε πια ο "δικός μας" RSO 91,7)!! Κάποιες τέτοιες μελωδίες πετύχαμε και στο Ράδιο Άστυ (90,6 FM) τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα λαϊκά άσματα έχουν την τιμητική τους μέσα από τον ΟΑΣΙΣ 88 FM και DERTI (98,6 FM). Εδώ μας άρεσε περισσότερο η πρώτη επιλογή λόγω μετάδοσης πιο διαχρονικών τραγουδιών Οι "ροκιές" του RED 96,3 FM ήταν περισσότερο του γούστου μας σε σχέση με τον 96,9 ROCK FM, αλλά μάλλον σ'αυτήν την περίπτωση επιμένουμε σαλονικιώτικα!!

Τέλος, αν θέλετε να...ευθυμήσετε, γνωρίστε την απόλυτη τηλεοπτική παρακμή μέσα από το Τηλεφώς, σκηνές του οποίου μεταδίδει συχνά και η εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη!!

Αυτά για την ώρα και επανερχόμαστε στα δικά μας από την επόμενη κιόλας ανάρτηση!! Να περνάτε όλοι καλά!!





2 σχόλια:

Σωτήρης 14 Μαΐου 2009 στις 10:47 π.μ.  

Τώρα, ναι μεν είμαι Αθήνα, αλλά δεν πολύ γνωρίζω ποιοτικά μαγαζιά. Αλλά σαν Κωνσταντινουπολίτης εκτιμώ το καλό φαγητό και γλυκά. Επίσης επιβεβαιώνω, Τηλεφώς και τα μυαλά στα κάγκελα. :)

Jparalias ή απλά...Γιάννης 14 Μαΐου 2009 στις 1:35 μ.μ.  

Οι δυο μέρες του ταξιδιού μου στην Αθήνα ήταν ελάχιστος χρόνος, για να εξερευνήσω τις χαρές της!! Σίγουρα είναι μια πόλη, που έχει να προσφέρει πολλά και πραγματικά θα ήθελα να ζήσω κάποτε κι εκεί!! Στην επόμενη επίσκεψη θα δώσω έμφαση προς τη θάλασσα (καλοκαίρι γαρ). Θα δω τι παίζει προς το Μικρολίμανο και μυρίζομαι ωραία κουτουκάκια κατά Κερατσίνι ή Κορυδαλλό, έτσι από διαίσθηση!! Θα κατευθυνόμουν και προς Λαύριο, αλλά δε θα έχω αυτοκίνητο! Παλιότερα είχα πάει στην Καστέλα σε ένα ατμοσφαιρικότατο μπαράκι τον "Δον Κιχώτη"... Κάθε πόλη έχει τη μαγεία της, τελικά!! Α, για να μην ξεχνιόμαστε κι εγώ είμαι καλοφαγάς (έχω επίσης "φλέβα" από Μικρά Ασία) κι επομένως αν γνωρίζεις κάτι καλό στην Αθήνα ή στην αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη (που θα πάω και πάλι οπωσδήποτε), σφύριξέ το!! :)))

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP