Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ 6




Radio Musicheaven & "Heartbreak City"

Η περιήγησή μας στο χαοτικό ολοένα εξελισσόμενο κόσμο του διαδικτυακού ραδιοφώνου αποτελεί συχνά τη μόνη διέξοδο στο κορεσμένο τοπίο των FM της πόλης μας, που σιγά-σιγά χάνει δυστυχώς την πολυμορφία του!! Έτσι, ανακαλύψαμε το "διαμαντάκι", που ακούει στο όνομα...μουσικός παράδεισος (ναι, πρόκειται για το www.musicheaven.gr)!! Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μουσική όαση γεμάτη εκπλήξεις , που απευθύνεται σε πολλά, αν όχι όλα, γούστα! Το Music Heaven είναι μία ενεργότατη μουσική online κοινότητα, που λειτουργεί παράλληλα ως ηλεκτρονικό μουσικό περιοδικό και μουσική πύλη από το 1997. Οι πολλαπλές του ενότητες περιλαμβάνουν άρθρα, συνεντεύξεις, αφιερώματα σε νέους δημιουργούς, σελίδες μουσικών, χώρο συζητήσεων ( φόρουμ), παρτιτούρες, βίντεο, ημερολόγιο εκδηλώσεων , μουσικές αγγελίες και πολλούς άλλους τομείς. Για να μην ξεφύγουμε, ωστόσο, από τη θεματολογία αυτής της στήλης, θα εστιάσουμε στον αντίστοιχο ραδιοφωνικό σταθμό "RADIO MUSICHEAVEN", ο οποίος εκπέμπει πλέον σε ποιότητα 64 Kbps εξασφαλίζοντας κρυστάλλινη μετάδοση και προτρέποντας σε πολύωρη ακρόαση. Απλά, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση http://www.musicheaven.gr/html/modules/Radio/popup.php?id=101.

Δε θέλουμε να αδικήσουμε κανένα μουσικό παραγωγό, αφού μέχρι στιγμής είμαστε πλέον σίγουροι, ότι όλοι τους έχουν σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη και το σεβασμό για την ποιοτική μουσική και προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον της, με αποτέλεσμα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να μην κρύβονται πίσω από πρόχειρες και άκομψες playlists. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που παρακολουθούμε τις εκπομπές, ξεχωρίσαμε την "Αλκυόνη" - Γιάννα, με τις "αλκυονίδες νότες" της ( μια εκπομπή γεμάτη ήχους από διάφορα γεωγραφικά πλάτη, από τη Magna Grecia ως την Λατινική Αμερική), μόνη ή με μελωδικότατη "μουσική γέφυρα" της "Sillias"- Αναστασίας, την "ilio" - Ερατώ, με καταπληκτική έντεχνη ελληνική μουσική, αλλά και τον "Cross" - Κωνσταντίνο (με ατμοσφαιρική μουσική με άφθονες έθνικ πινελιές και κομμάτια από τον κινηματογράφο).

Ωστόσο, καθότι έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μουσική των '70s, '80s και 90's, μας απέσπασε ιδιαίτερα την προσοχή το Heartbeat City!! Κάθε Κυριακή & Δευτέρα στις 16.00, ο Μάκης Ζούμπος μας ταξιδεύει μουσικά σ'αυτές τις υπέροχες δεκαετίες με τραγούδια, που σίγουρα χορέψαμε στις ντίσκο της εποχής και "γονατίσαμε" το κασετόφωνο ή το πικάπ μας με την ατέλειωτη ακρόασή τους!! Ο Μάκης έχει πείρα στο χώρου του ραδιοφώνου και αυτό το διακρίνει κανείς από την πρώτη στιγμή με την ευφράδεια και τους απαραίτητους "χρωματισμούς" μιας σωστά αρθρωμένης φωνής, κατάλληλης για μικρόφωνο. Μυήθηκε στο χώρο των ερτζιανών από την Α' Λυκείου, το 1990, ξεκινώντας από το Ράδιο Ηχόραμα (Ημαθία). Η υπόλοιπη ραδιοφωνική του πορεία συνεχίστηκε μέχρι το Νοέμβριο του 1995. Ευτυχώς, επέστρεψε μέσα από τη διαδικτυακό ραδιόφωνο του Music Heaven. Πολύ επιτυχημένη είναι η επιλογή της ώρας (16:00), αφού, είτε μας βρίσκει στο σπίτι, κατάκοπους από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά μας, είτε να διανύουμε τις τελευταίες ώρες στον εργασιακό μας χώρο, οι οποίες μας φαίνονται ατέλειωτες ελλείψει δυνάμεων και υπομονής!! Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια "τονωτική ένεση" με πραγματικά ρυθμικά κομμάτια με διαχρονικότητα και νότες νοσταλγίας; Ίσως, "συλλάβετε" το εαυτό σας να χορεύει διακριτικά με απαλά λικνίσματα!! Το ψευδώνυμο του Μάκη (orrionas) προϊδεάζει για ολόκληρο αστερισμό επιτυχιών!! Ένα δέλεαρ θα μπορούσε να είναι και το DVD με 1000 mp3 αυτού του είδους μουσικής, το οποίο δίδεται μετά από κλήρωση με βάση τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ακροατών, ακόμη και αν δεν ακούν τη συγκεκριμένη μέρα!! Πού ξέρετε; Μπορεί να είστε εσείς ο επόμενος τυχερός!! Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε το αντίστοιχο blog στο musicheaven.gr και τη σελίδα του Heartbeat City στο Facebook (http://www.facebook.com/group.php?gid=67890034399&ref=ts) ως δύο τόπους συνάντησης των απανταχού fan. Στην τελευταία εκπομπή είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τη Μάνια, η οποία παρεμβαίνοντας σε καίρια σημεία, έδωσε ένα ακόμη πιο χαρούμενο ύφος στην εκπομπή!! Μας θύμισε το αγαπημένο, ερασιτεχνικό, πάντα με την καλή έννοια, ραδιόφωνο, όπου ο άνθρωπος είχε το βασικό ρόλο και έβαζε την προσωπική του σφραγίδα και δεν είχε αναθέσει βασικά καθήκοντα σε αυτοματοποιημένες κονσόλες!!

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας προτρέπουμε να συντονιστείτε είτε στο Heartbeat City, είτε στις εκπομπές των υπολοίπων παραγωγών του musicheaven.gr και θα έχετε σίγουρα πολλές ευκαιρίες να θυμηθείτε τι σημαίνει πραγματικά καλή μουσική, σε αντίθεση με παρωχημένα, εφήμερα χιτάκια. Καλή σας ακρόαση!!

UPDATE:

Ειδικά το ΗΕΑRTBEAT CITY πλέον μεταδίδεται :

---> από την συχνότητα του Ράδιο Άστυ 90.6 FM (Αθήνα) και διαδικτυακά στο http://radioasty.listen2myradio.com κάθε Παρασκευή στις 02:00 και Δευτέρα στις 00.00
--> Από το απόλυτο 80's interactive ραδιόφωνο το Discomania Web Radio κάθε Τρίτη και μόνο στο
http://www.discomaniaradio.com

9 σχόλια:

Vassilis 10 Απριλίου 2009 στις 7:40 μ.μ.  

Γιάννη καλησπέρα,
πολύ ωραία επιλογή ο MusicHeaven, προστέθηκε ήδη στη σχετική λίστα και θα τον ακούμε.
Καλό Σαββατοκύριακο!

PROTOPLASTOS 12 Απριλίου 2009 στις 12:00 μ.μ.  

Nα περάσεις όμορφα!
Καλό Πάσχα!

stratos o ψήστης 14 Απριλίου 2009 στις 1:50 μ.μ.  

Καλό Πάσχα καλά να περάσεις!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS 14 Απριλίου 2009 στις 3:04 μ.μ.  

ΠΕΡΑΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.

Jparalias ή απλά...Γιάννης 14 Απριλίου 2009 στις 5:08 μ.μ.  

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!! Να έχετε και σεις καλό Πάσχα και να περάσετε όσο πιο όμορφα μπορείτε!!

ΣΟΥΙΤΑ 14 Απριλίου 2009 στις 8:39 μ.μ.  

ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ...

Β.Bimbo( PR Profil ) 16 Απριλίου 2009 στις 10:29 μ.μ.  

καλή ανάσταση σε όλους μας..!

stavroulazerva 18 Απριλίου 2009 στις 9:33 μ.μ.  

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!

iLiAs 19 Απριλίου 2009 στις 10:58 π.μ.  

Χριστος Ανεστη!
Χρονια πολλα!! :)

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP