Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ! 5




ΚΑΦΕ - ΜΠΑΡ ROMANCE

Μαρία Κάλλας 7 (περιοχή Ποσειδωνίου) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλ. 2310859925


Με αφορμή έναν περίπατο στην περιοχή του Ποσειδωνίου θυμήθηκα να επισκεφτώ τη Romance. Ένα καφέ-μπαρ, το οποίο άντεξε στο χρόνο, χωρίς φανταχτερές ταμπέλες, σε πείσμα των συνεχών αλλαγών, που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο είδος καταστημάτων και που αποτελεί πλέον διαχρονική αξία στη διασκέδαση της πόλης. Εμείς προτείνουμε στους παλιότερους να τη θυμηθούν και στους νεότερους ή τέλος πάντων στους νέους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να τη γνωρίσουν!! Τις πρωινές και απογευματινές ώρες η Romance είναι μια πολύ καλή πρόταση για τον καφέ σας. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, το πλακόστρωτο με τα δέντρα την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, πιο απρόσωπα μαγαζιά και για το λόγο αυτό θα δείτε να την προτιμούν ακόμα και οικογένειες, ενώ είναι το ιδανικό περιβάλλον για χαλαρή κουβεντούλα. Είμαστε σίγουροι ότι και τα βράδια θα είναι εξίσου ενδιαφέροντα με παλιά, όπου οι θαμώνες ήταν ένα κράμα φανατικών ροκάδων, φοιτητών, γιάπηδων και άλλων εναλλακτικών τύπων, που γίνονταν μια παρέα υπό τους ήχους καλής μουσικής!!

Τα ακούσματα είναι καθαρά προσανατολισμένα στη ροκ μουσική και είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται, ότι πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα αυθεντικά ροκάδικα, που απέμειναν στη Θεσσαλονίκη. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού παραμένει το ίδιο ζεστή, όπως στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του. Σε περιορισμένα τετραγωνικά, η πέτρα, οι πορτοκαλί αποχρώσεις και το ξύλο συνθέτουν ένα αρμονικό και φιλικό περιβάλλον, που λίγοι πια χώροι διαθέτουν και θυμίζουν πιο "ανθρώπινες" εποχές. Μόνο ένας νεαρός, που σερφάριζε στο... facebook με ένα netbook διέκοψε το νοσταλγικό ταξίδι του νου μας και μας επανέφερε στη σημερινή πραγματικότητα!! Δεύτερη...προσγείωση η τιμή του καφέ, που απείχε πολύ από την αντίστοιχη της εποχής των δραχμών και ακολουθεί τα πλαίσια των υπολοίπων καταστημάτων!! Η ποιότητα αυτού δεν είναι από τις καλύτερες δυνατές, ενώ μας ενόχλησε το γεγονός, ότι τον ήπιαμε "ξεροσφύρι"!! Αντίθετα, ένα από τα δυνατά χαρτιά της Romance είναι ο κατάλογος με τις μπύρες, όπου θα μετρήσετε περί τα 35 είδη (τουλάχιστον θεωρητικά), ενώ αυτές προσφέρονται με...ολίγα πατατάκια. Η εξυπηρέτηση ήταν τάχιστη και με τη δέουσα ευγένεια!! Σε κάθε περίπτωση η Romance είναι μια αυθεντική και ξεχωριστή πρόταση καφέ-μπαρ, που δεν πρέπει να απουσιάζει από τη λίστα σας, ενώ κάλλιστα μπορείτε να τη συνδυάσετε με μία βόλτα στα καινούργια θεματικά πάρκα της Νέας Παραλίας, στα οποία θα αναφερθούμε εκτενώς σύντομα!!

7 σχόλια:

stavroulazerva 7 Απριλίου 2009 στις 7:11 μ.μ.  

Με έπεισες! Την επόμενη φορά που θα κατέβω στη Θεσσαλονίκη, θα την επισκευθώ μόνο και μόνο γιατί είπες ότι παίζει ροκ μουσική, εκείνη την αυθεντική!!!! Να είσαι καλά! Καλό βράδυ!

iLiAs 7 Απριλίου 2009 στις 9:58 μ.μ.  

Καλη βδομαδα :)

Vassilis 8 Απριλίου 2009 στις 1:02 π.μ.  

Γιάννη καλησπέρα,
4 χρόνια έζησα Θεσσαλονίκη ως φοιτητής, το πιο πιθανόν να έχω περάσει και από εκεί.

Jparalias ή απλά...Γιάννης 8 Απριλίου 2009 στις 3:10 π.μ.  

Μάλλον θα το ευχαριστηθείς, Σταυρούλα!!
Καλή εβδομάδα, Ηλία!!
Βασίλη, σίγουρα θα έχεις περάσει από εκεί, απλά ήσουν απασχολημένος με άλλα πράγματα και γι' αυτό δε το θυμάσαι!! ;)

stratos o ψήστης 8 Απριλίου 2009 στις 7:07 μ.μ.  

πέρασα να πω μια καλησπέρα

koptoraptou 10 Απριλίου 2009 στις 1:30 π.μ.  

Τι κριμα που θα αργήσω να ανέβω Θεσσαλονίκη φέτος. Την καλησπέρα μου!

Jparalias ή απλά...Γιάννης 10 Απριλίου 2009 στις 2:11 π.μ.  

Καλησπέρα Στράτο με τα ωραία ψησίματά σου!!
Καλησπέρα, Κοπτοραπτού!! Μέχρι να ανέβεις Θεσσαλονίκη, θα σου έχω και άλλες προτάσεις, που μάλλον θα σε αφήσουν ικανοποιημένη!! Είσαι πάντα καλοδεχούμενη στην πόλη μας!! :)

  © Blogger template 'Perfection' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP